Biografi

Inger Ellen Nicolaisen (f. 15. nov. 1958) är en «self-made» grundare från Misvær strax utanför Bodö. Trots att hon växte upp i en smal korridor i en liten bygd med en alkoliserad far, där hon själv blev mor som 15-åring leder hon idag en av landets mest framgångsrika företag. 1984 grundade hon frisörkedjan Nikita Hair som idag har mer än 150 salonger i Norge och Sverige, omsätter 500 miljoner kr och har över 1000 medarbetare.

Inger Ellen äger Raise Gruppen Holding AS som består av Raise Gruppen AS, ett av Europas största frisörkoncern. Raise Gruppen AS äger Nikita Hair Norway AS, Nikita Hair Sweden AB, Sayso Sweden AB, Hair Shop AS, Headmasters AS, IC Scandinavia AS, Norsk Frisörskola AS och International Hair Academy Sweden AB.

Nicolaisen är grundaren av stiftelsen A Hand to Children och har sedan 1994 arbetat aktivit med att hjälpa barn, speciellt fokus på barnhemmet Globus i Namai i Litauen.

Inger Ellen Nicolaisen och hennes dotter Christinah Nicolaisen lanserade 2015 sitt egna hår – och beautyserie Eleni&Chris med naturliga ingredienser från Skandinavien. Tillsammans äger de företaget IC Scandinavia Group AS som är etablerat i Norge, Sverige och USA.

Nicolaisen har bland annat blivit kårad till konsten att leda 2002, Årets företagskvinna 2002, Årets entreprenör 2013 av Ernst & Young och Entrepreneurial Spirit 2004 av Global Business Forum. Hon är också känd från den norska tv-serien Kandidaten från 2004, som var en norsk version av den amerikanske serien The Apprentice med Donald Trump.

Hon publicerade boken “Drivkraft” på Damm Förlag 2006. Boken är också utgiven i Sverige. 2016 kom biografin “Det skulle ikke være mulig“, skriven av presentatören Signe Tynning.

Inger Ellen bor i Misvær, ei lita bygd i Nord-Norge, ca 8 mil sørøst for Bodø. Hun tilbringer også store deler av året i Boca Raton utenfor Miami i Florida, USA.

Våra företag och varumärken

Företag:

 
Raise
Nikita Hair
Nikita Hair Franchise
Sayso
IC Scandinavia
NFS
IHA

Varumärken:

 
Eleni Chris
Voke
Axcia

Utmärkelser:

Min familj

Jag har idag 14 barn som kallar mig mamma. Det är alla olika och kommer från olika omständigheter. Själv har jag fött tre av dem och blev väldigt tidigt mamma. Redan som 15 åring fick jag mitt första barn Linda, därefter kom Christinah och när jag var 28 år kom Peter till världen.

1995 besökte jag barnhemmet GlobosNamai i Litauen för första gången. Här träffade jag många underbara barn som var övergivna eller togs ifrån sina föräldrar. Sedan dess har jag rest till barnhemmet varje år i över 20 år.

Och jag blev mamma till 11 av dem! Barnen är min stolthet! Det har naturligtvis varit både upp och ned i uppfostran av barn med olika bakgrund, kultur och inte minst språk.

Idag är vi en stor familj. Jag tror inte på ordspråket som säger att «blod är tjockare än vatten». Jag tror på att barn behöver bli omhändertagna och att det är en lika stor glädje och lika mycket kärlek i att vara förälder till ett barn som inte nödvändigtvis har «ditt eget blod»

Åtta av mina barn jobbar i vårt företag inom olika områden. De är aktivt engagerade och för många av dem är jobbet mer än ett familjeföretag, – it´s a way of life.

Christinah Nicolaisen

Styreleder i Raise Gruppen AS og medeier i IC Scandinavia Group AS

Christinah startade sin karriär som 12 åring i salong och har arbetat sig upp i familjeföretaget. Vi var redan då överens om att hon skulle göra allt som jag inte gjorde när jag var ung. Hon skulle bli internationell! Det blev sagt med ett stort leende – men så har det blivit!

Christinah är utbildad inom frisörbranchen. Hon blev senare make up-artist och har studerat fashion i London College of Fashion. Lika viktigt är att hon har en magisterexamen i business från European Business School of London. Dessutom läste hon spanska vid Universitetet i Mexico och studerade ledarskap i Spanien och Frankrike. Hon har en mycket bra intuition och är «hands on» på teknologi och trender. Christinah har tagit över som styrelseordförande i Raise Gruppen AS efter mig. Det är viktigt och ett rätt val för familjeföretaget.

Linda Sandåker

Linda og Inger Ellen

Linda bor tillsammans med sina två barn India och Jonathan i vår hemstad Misvær i Nord-Norge. Hon har jobbat i familjeföretaget i många år och är utbildad i marknadsföring och coaching.

År 2005 publicerade Linda boken “Ord for dagen” tillsammans med den svenska brandmannen Lasse Gustavsen.

R.A.I.S.E.

family

År 2001 blev jag mamma till fem barn från barnhemmet  i Östeuropa. De var från 7-12 år. Så småningom flyttade de till Norge där de har gått i skola, tog utbildningar och nu är i arbete. Företaget RAISE är döpt efter barnen som heter Rebekka, Andreas, Ine, Sandra och Eirik. RAISE betyder att höja och lyfta upp.  Barnen tyckte att det var roligt att få ett företag som namnges efter dem. Idag är de 5 barnen vuxna och jag är otroligt stolt över alla!

År 2015 blev jag mamma igen. Till 6 nya barn. Det är otroligt givande och spännande och inte minst kul att följa deras resa och se hur de utvecklas och skapar en framtid.

Kontakta mig

Önskar du att komma i kontakt med mig?

2 + 4 = ?

Kontakt meg
  • Instagram
  • LinkedIn
NorwaySwedishUSA