Biografi

Inger Ellen Nicolaisen (f. 15. nov. 1958) er en «self-made» gründer fra Misvær like utenfor Bodø. Til tross for en oppvekst under trange kår i ei lita bygd med en alkoholisert far, hvor hun selv ble mor som 15-åring, leder hun i dag en av landets mest suksessfulle bedrifter. I 1984 gunnla hun frisørkjeden Nikita Hair, som i dag har mer enn 150 salonger i Norge og Sverige, omsetter for 500 millioner kroner og har over 1000 medarbeidere.

Inger Ellen eier Raise Gruppen Holding AS som består av Raise Gruppen AS, et av Europas største frisørkonsern. Raise Gruppen AS eier Nikita Hair Norway AS, Nikita Hair Sweden AB, Nikita Hair USA, SAYSO Hair & Style, Norway, SAYSO Hair & Style, Sweden, IC Scandinavia AS, Norsk Frisørskole AS og International Hair Academy AB.

Inger Ellen er grunnlegger av stiftelsen A Hand to Children og har siden 1994 arbeidet aktivt med å hjelpe barn, spesielt med fokus på barnehjemmet Globus Namai i Litauen.

Sammen med sin datter Christinah lanserte Inger Ellen i 2015 sin egen hår- og beautyserie Eleni&Chris med naturlige ingredienser fra Skandinavia. Sammen eier de selskapet IC Scandinavia Group AS som er etablert i Norge, Sverige og USA.

Inger Ellen har blant annet blitt kåret til Kunsten å lede i 2002, Årets forretningskvinne 2002, Årets entreprenør 2003 av Ernst & Young og Entrepreneurial Spirit 2004 av Global Business Forum. Hun er også kjent fra den norske fjernsynsserien Kandidaten fra 2004, som var en norsk versjon av den amerikanske serien The Apprentice med Donald Trump.

Hun utga boken “Drivkraft” på Damm Forlag i 2006. Boken er også utgitt i Sverige. I 2016 kom biografien “Det skulle ikke være mulig“, ført i pennen av programleder Signe Tynning.

Inger Ellen bor i Misvær, ei lita bygd i Nord-Norge, ca 8 mil sørøst for Bodø. Hun tilbringer også store deler av året i Boca Raton utenfor Miami i Florida, USA.

Våre selskaper & varemerker

Selskaper:

 
Raise
Nikita Hair
Nikita Hair Franchise
Sayso
IC Scandinavia
NFS
IHA

Varemerker:

 
Eleni Chris
Voke
Axcia

Utmerkelser & priser:

Min familie

Jeg har i dag 14 barn som kaller meg mamma. De er alle forskjellige og kommer fra ulike kår. Selv har jeg født tre av dem og ble veldig tidlig mor. Allerede som 15-åring fikk jeg mitt første barn, Linda. Deretter kom Christinah, og da jeg var 28 år kom Peter til verden.

I 1995 besøkte jeg barnehjemmet Globos Namai i Litauen for første gang. Her traff jeg mange flotte barn som var forlatt eller tatt fra sine foreldre. Siden den gang har jeg reist til barnehjemmet hvert eneste år i over 20 år.

Og så har det seg slik at jeg er blitt mamma til 11 av dem.  Barna er min stolthet!  Det har selvfølgelig vært både oppturer og nedturer i oppdragelsen av barn med ulik bakgrunn, kultur og ikke minst språk.

I dag er vi en stor storfamilie. Jeg tror ikke på ordtaket som sier at «blod er tykkere enn vann». Jeg tror på at barn trenger å bli tatt vare på, og at det er en like stor glede og like mye kjærlighet i å være foreldre for et barn som ikke nødvendigvis har «ditt eget blod».

Åtte av barna mine jobber i bedriften vår – innen ulike områder. De er aktivt involvert, og for mange av dem er jobben mer enn en familiebedrift, – it’s a way of life.

Christinah Nicolaisen

Styreleder i Raise Gruppen AS og medeier i IC Scandinavia Group AS

Christinah startet sin karriere som 12-åring i salongene, og har arbeidet seg oppover i familiebedriften. Vi ble allerede da enige om at hun skulle gjøre alt det som jeg ikke fikk gjort da jeg var ung.  Hun skulle bli internasjonal! Den gang ble det sagt med et smil, – men slik har det blitt.

Christinah er utdannet innen frisørfaget. Hun ble senere make up-artist og har studert fashion ved London College of Fashion. Like viktig er det at hun har en mastergrad i business fra European Business School of London.I tillegg tok hun spansk ved Universitetet i Mexico, og studerte også ledelse i Spania og Frankrike. Hun har en meget god intuisjon og er “hands on” på teknologi og trender. Christinah har overtatt som styreleder i Raise Gruppen AS etter meg. Det er et viktig og riktig valg for familiebedriften

Linda Sandåker

Linda og Inger Ellen

Linda bor sammen med sine to barn India og Jonatan i hjembygda vår Misvær i Nord-Norge. Hun har jobbet i familiebedriften i mange år og er utdannet innen markedsføring og coaching.

I 2005 ga Linda ut boken “Ord for dagen” sammen med den svenske brannmannen, Lasse Gustavsen.

R.A.I.S.E.

family

I 2001 ble jeg mamma til fem barn fra barnehjemmet i Øst Europa. De var fra 7-12 år. Etter hvert flyttet de til Norge og har gått på skole, tatt utdannelse og er i jobb. Jeg oppkalte selskapet RAISE etter barna som heter Rebekka, Andreas, Ine, Sandra og Eirik. RAISE betyr å oppdra og å løfte opp.  Ungene synes det var  kult å få et selskap oppkalt etter seg. I dag er de 5 barna voksne og jeg er utrolig stolt av alle sammen.

I 2015 ble jeg igjen mamma. Til seks nye barn. Det er utrolig givende og spennende, og ikke minst morsomt å se hvordan de utvikler seg og skaper seg en fremtid.

Kontakt meg

Ønsker du å komme i kontakt med meg?

2 + 6 = ?

Kontakt meg
  • Instagram
  • LinkedIn
NorwaySwedishUSA