thumbnail IMG 1052 2

Frågor under jobbintervjun: Har du hund?

thumbnail_IMG_1052 2

Mest av allt ønskar jeg meg en Catahoula Lepard hund  

Det låter ju helt «crazy» att ställa en sådan fråga under en jobbintervju. Men från och till så gör jag faktiskt det.

Det sägs att:

«När barn får mer kunskap om och får vara tillsammans med hundar, så utvecklas och ökar empatiska förmågor och respekt för djur, natur och andra människor.»

Vi som arbetar i en bransch med mycket människor måste alltid ha hjärtat med i arbetet. Och vi måste ha empati och förmåga att sätta oss in i andras situation. Det gäller både kunder så väl som medarbetare.

Om jag någon gång under en jobbintervju skulle vara lite osäker när det gäller en viss kandidat, så kan det hända att jag ställer frågan: Har du hund?

Det är givetvis inte något fel i att ha katt eller kanin.

Men att diskutera lite kring varför man har eller inte har husdjur kan ibland vara bra och fördelaktigt när man vill lära känna någon lite mer. Jag är uppväxt på en gård med getter, kor, hästar, katter och kaniner – och jag har alltid haft hund. Både stora och små hundar.

Just nu har jag inte hund på grund av praktiska orsaker och mycket resor i arbetet. Och jag saknar en hund varje dag. När jag kommer hem och öppnar ytterdörren och inte möts av en hund, ja då känns det lite i hjärtat.

Därför skall jag få en hund till jul. Det står överst på min önskelista, lika mycket idag som när jag var 9 år och fick min första hund, en pudel som hett Winnie …

_MG_4389

Her er jag med mina hunder av rasen Grand Danois: THE Dog og MIMI

Why

Bobo, en liten hund som är mycket bekvämt att resa med.