Skjermbilde 2016 09 18 kl. 22.02.34

Jag tycker om träd – synd bara att de dödar så många

Jag tycker om att titta på träd. De är som skulpturer för mig. Men jag kysser inte träd, det känns alldeles för tillgjort för mig. Är det kanske för att jag inte vet tillräckligt om dem?

Hursomhelst, på bakgården till huset där jag bor från och till, växer det några speciella träd. Ett av dem är stort. Och de som bodde i huset innan har planterat in en orkidé i trädet. Varje vår blommar orkidén. Det ser onekligen lite annorlunda ut. Det stora maskulina trädet – med en vit feminin blomma som egentligen inte hör dit …

Men samtidigt är det så annorlunda vackert och kontrastfyllt! Jag älskar kontraster – är nyfiken på allt som är utanför det vanliga.

En dag fick jag besök till bakgården. Det underliga trädet visade han inget intresse för. Hans blick stannade hellre till vid trädet med kokosnötter. Han sa: Vet du hur många som dör av att få kokosnötter i huvudet?

Nej, det vet jag inte … Googla på det, svarade han. Och det gjorde jag: 150 människor dör varje år av att kokosnötter faller ner och träffar dem i huvudet.

På så vis kan träd vara så «mångahanda». Precis som människor …

Take care and live with Passion!

Inger Ellen